Pages Menu
Menu

Organisatie

Dogs from Spain - Woon- en zorghuis voor honden
De Stichting biedt woonruimte en zorg aan niet plaatsbare, lichamelijk en/of geestelijk beschadigde honden, uit Spanje, maar dat is geen strikte voorwaarde. Voorwaarde voor intrek is dat de nieuwkomer in de roedel past en dat hij/zij geneutraliseerd is.

De honden kunnen blijven tot aan overlijden.

Het is een groot plezier, maar ook een grote verantwoordelijkheid om voor deze kwetsbare honden te zorgen. Een ieder zal hopelijk begrijpen dat de zorg voor een groep als deze op persoonlijke titel niet (meer) haalbaar is.

De roedel kan zo groot zijn als dat de ruimte, in de breedste zin des woords,  het toelaat: elke hond moet in huis ruimte blijven ervaren en mogelijkheden hebben om te kiezen op wat voor plek hij/zij wil slapen/liggen.

Dit is enerzijds afhankelijk van de fysieke grootte van de honden , maar zeker ook van de persoonlijkheden van elke hond individueel, als ook van de “moeites” en/of aparte gedragingen van elke individuele hond.

Binnen deze setting bieden wij:

  • Ren- en speelmogelijkheid op het terrein voor honden die moeilijk los kunnen in openbare gebieden, uitsluitend op afspraak;
  • Een winkeltje met een wisselend aanbod van dieren- en mensendingen. De opbrengst is voor dierenartskosten van de bewoners;
  • Informatie, hulp en begeleiding aan mensen die een hond uit Spanje willen adopteren en zich eerst daarop willen voorbereiden;
  • Tijdelijke opvang (met een einddatum in overleg e bepalen) voor honden die in een noodsituatie zijn en voor wie geen andere opvang direct beschikbaar is. Voorwaarde is dat de hond in de roedel past en gesteriliseerd dan wel gecastreerd is.

We zoeken:

  • Vrijwilligers om ons te helpen bij het onderhoud aan het bos;
  • Vrijwilligers die bereid zijn om af en toe op een (rommel)markt te staan;
  • Ervaren vrijwilligers die af en toe een paar uurtjes op de roedel willen passen;
  • Hondenmanden, dekbedden en dekbedhoezen voor de bedjes van de honden;
  • Meer hondenmanden, dekens hondenjassen, riemen, halsbanden en andere hondenbenodigdheden: bij voldoende volume sturen we deze goederen naar een asiel in Sevilla, en/of naar een perrera en residentie in Valencia.

Voor elke donatie, in euro’s of in materiaal,  zijn wij uiteraard erg dankbaar, alles wordt aangewend voor de honden en hun leefgebied. Uw steun is echt nodig om deze en toekomstige bewoners te kunnen helpen.

Wilt u een specifieke bestemming voor uw donatie, laat het ons weten zodat wij daar uitvoering aan kunnen geven.

Met regelmaat zullen we een project lanceren waarvoor we uw hulp hard nodig hebben.  Dit kan financiële hulp zijn maar kan ook een vraag om fysieke hulp zijn bij bijv. hout hakken, nieuwe struiken en bomen planten (een vereiste in een natuurgebied).

De webpagina en bijbehorend mailadres zijn nog volop in ontwikkeling, we doen ons best één en ander snel te realiseren.

Contact gegevens:

Stichting Dogs from Spain

2910 Essen, België; vlak onder Roosendaal.

Anke Zeldenrust

bracobuddha@hotmail.com

Tel: 003236695805

Rabobank: NL32RABO0313574774

KvK: 57927294

Voor de duidelijkheid: we verzorgen GEEN adoptie trajecten meer. De tijd, energie en verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken kunnen niet ingepast in de activiteiten die hier ter plekke uitgevoerd worden. De honden die nog een adoptiegezin zoeken zullen uiteraard onze hulp blijven houden en allemaal met contract en vervolg begeleiding worden herplaatst. Baasjes van geadopteerde honden kunnen natuurlijk nog steeds bij ons terecht met al hun vragen! En  voor vragen over adoptie, hoe en wat er allemaal bij komt kijken, zullen wij nog steeds proberen zo goed mogelijk behulpzaam te zijn.