Pages Menu
Menu

Geplaatst op 14 11 2016

Coba (Kuka in Spanje)

Coba (Kuka in Spanje)

dscn0012Coba, prachtige Coba…

Coba is een beetje gek, dement, of beiden…Coba is een meer dan geweldige karakterhond met een magistrale expressieve blik en houding. Coba heeft ook best veel te vertellen in de groep..ze corrigeert de hardlopers, ze beoordeelt nieuwelingen heel streng..ook logé Noa heeft heilig ontzag voor Coba..maar na een weekje vond Coba dat Noa zich goed had aangepast in de roedel en toen hoefde ze zich er niet meer mee te bemoeien.

dscf4409

Coba heeft een eetprobleem, al vanaf de eerste dag dat ze hier was..eerst denk je dan, komt van de stress, de reis, de indrukken enz enz..maar na weken en maanden is dat wel voorbij…maar de moeilijkheden met eten zijn altijd gebleven..soms ging het een tijdje goed of redelijk, dan weer dagen heel slecht…het resultaat is dat Coba eet wanneer Coba vraagt..en dan, op dit moment althans, alleen kipstaven…ook dat zijn vlagen…er was een periode dat ze geen kipstaven wilde…er was een periode dat ze blikvoer wilde…nu niet meer… en was het maar alleen wil en wens, neee, ze geeft alles over als het niet ok is en vaak at ze wel, maar dan kwam alles er weer uit…keer op keer op keer… afkloppen maar er is nu weer een heel goede periode al een tijdje…met alleen kipstaven, op haar momenten….en ’s avonds een heel klein beetje geweekte brokken met gekookt vlees. En veel yoghurt, want dat is heilig bij Coba… ik kan niet anders dan hopen dat het goed blijft gaan..we zullen zien en passen ons wel weer aan als nodig.

dscn0010

Coba is een oude dame van een jaar of 12, maar nog erg soepel in de benen; speels is ze niet echt, heel af en toe een beetje. Wel een hele grote knuffelaar, dat mag de hele dag onafgebroken doorgaan wat haar betreft… maar als Coba slaapt, dan slaapt Coba en dan moet je het niet wagen haar wakker te maken of te dicht langs te lopen: ze schrikt zo vreselijk en valt dan uit automatisme enorm wild uit, dat er een groot risico is dat hond of mens met een gaatje verder moet… ze schrikt er zelf ook altijd gelijk erg van, maar dit is een zo ingesleten reactie, dat is een deel van haar persoonlijkheid geworden. Iedereen weet het, iedereen houdt er rekening mee.

dscf5117dscf4427

Coba is een prachthond, we hopen haar nog heel lang in ons midden te hebben!!

Contact:  info@dogsfromspain.com

4 Comments

 1. Hallo

  Ik wil gerust meter worden van 1 van de honden.Kan U mij vertellen wat dit inhoudt aub?
  MVG Dominique

  • Hallo Dominique,
   dank voor uw bericht en interesse voor de hondjes!
   Als u meter wordt voor een hondje houdt dit in dat u hem of haar steunt bij de medische kosten en onderhoud door een maandelijkse bijdrage, van minimaal 5 euro.
   U ontvangt dan regelmatig (minimaal 1 x per 2 maand) foto’s en een verslagje hoe het met de hond is.
   We delen u op voorhand mee als de hond klachten heeft en dierenarts bezoek, buiten de reguliere bezoeken, nodig is.
   Zodat u als meter altijd volledig op hoogte bent van de toestand van uw hond.
   U heeft als meter uiteraard de keuze of u vermeld wilt worden op de website met naam of als anonieme meter.
   Ieder hondje kan meerdere meters of peters hebben, dat vermelden we uiteraard erbij.
   Een andere mogelijkheid om de hondjes algemeen te steunen is teamer te worden via http://www.teaming.net. De maandelijkse bijdrage is dan 1 euro.

   Alle honden zijn beschikbaar om meter van te worden, sommigen hebben een chronische medische behandeling nodig en die hebben het dus extra hard nodig.
   Mocht u meter willen worden dan zal ik u, indien gewenst, foto’s sturen van de honden, of u heeft misschien al een oogappeltje gevonden?

   ik hoop u hiermee voorlopig voldoende te hebben geinformeerd,
   met vriendelijke groet,
   Anke Zeldenrust
   Stichting Dogs from Spain.
   tel: 003236695805

   • Hai

    Ik zie het wel zitten om meter van Coba te worden.
    Waarop stort ik dan elke maand?
    GR.Dominique
    .

 2. Hey.Ik ben blij dat ik meter ben geworden van Coba. Dit zouden meer mensen doen. Is er een mogelijkheid om jullie eens te komen opzoeken en Coba in levende lijve te zien? Ik probeer nog hier en daar mensen warm te maken voor jullie geweldig werk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.