Pages Menu
Menu

Geplaatst op 8 02 2017

Pedro, kruising Spaanse Peper hond

Pedro, kruising Spaanse Peper hond

Pedro heeft een onbekend verleden van voor zijn tijd in een asiel in Spanje, waar de honden altijd risico lopen om ingeslapen te worden. Maar gelukkig werd Pedro, die toen nog Regaliz heette, bevrijd en stond er ergens een warme mand voor hem klaar.  Helaas kon Pedro, ook al had hij die warme mand, zich niet beheersen en nam het Spaanse Peper deel in hem zijn kersverse baas te grazen.

Dat dat niet werd gewaardeerd had hij vast al eerder meegemaakt, maar dat het hem opnieuw bijna de kop zou kosten, dat wist Pedro niet. Hij zou het ook niet kunnen geloven, want met een ego zo groot als dat van hem, is dat uiteraard ondenkbaar.

p1100425 …. hij ziet er zo schattig uit ………

Hij is toen opnieuw van een wisse dood gered en bij ons gekomen, onder het motto “we zullen wel zien” hoe het gaat.

Al snel liet dit schattig uitziend kleine manneke blijken dat hij veel noten op zijn zang had, veel aandacht wilde (keffen, blaffen) , graag hoog boven iedereen uitstak en het liefst de hele roedel leiding gaf 🙂 Pedro, de grootste en de stoerste.. niet natuurlijk, want als er dan een ander iets van zei dan droop hij knorrend en mokkend af..

Maar zijn houding aanpassen, veranderen, nee zeg.. ondenkbaar, onmogelijk… Met de kleinere hondjes ging hij redelijk tolerant om, zolang ze niet in de “weg liepen”of bij “zijn bezit”in de buurt kwamen (mand, eten, kruimels)..

Dus maakte Pedro in die begin periode geen dikke vrienden, o.a. door in billen en benen te happen als anderen harder liepen dan hij… maar ……Pedro bleek ook erg dol op balletjes te zijn: met hoge snelheid er achter aan.. minder blaffen en lekker rennen en dan ging hij uiteindelijk best wel moe en voldaan ? lekker slapen.

Maar ook dan was het Peper deel nog actief.. : hij moest echt niet van iemand of iets wakker schrikken want dan leek hij wel een krokodil, met kaken en al.. : zo snel en zo fel! opletten dus!! Maar ach , een gewaarschuwd mens en dier telt voor twee, dus weinig te duchten. Want gelukkig is hij maar een klein hondje en bleek Pedro uiteindelijk toch wel onder de indruk van boze woorden. De woorden en houding erbij moesten wel veel overeenkomsten hebben met een brullende leeuw, maar dat werkte dan wel..

dscf3426 …altijd blij met balletje..

Grappig is dat Pedro dol is op mensen, vooral grote mannen vindt ie helemaal geweldig! hij vindt het heerlijk om gekroeld en geaaid te worden en knort dan ook, maar van genot…

en auto’s!! Stapelgek op auto’s: staat een deur open, hij zit er vliegensvlug in. En tja, dan is het nog niet zo makkelijk om hem er “spontaan” uit te krijgen.. het verrassingseffect “oppakken en wegzetten” werkt tegenwoordig echter ook prima.

Ondertussen is Pedro nu ongeveer 2 jaar bij ons en hij is een stuk leuker geworden…voor omstanders maar ook voor zichzelf denk ik. De scherpe kantjes zijn er voor een deel af, hij toont respect voor mijn mening en heeft ontzag als hem iets wordt verboden.. ook in de omgang met de andere, grotere honden, is hij veel aangenamer geworden: geen gehap meer in billen en poten, en niet meer altijd vooraan willen staan en bossy doen…

dscn0038                                               dscn0901

Met bezit is hij nog steeds de pruttelende krokodil die uitschiet als je te dichtbij komt..alleen nog grommend weliswaar..

Al met al is Pedro een geliefde huisgenoot geworden bij iedereen, we kennen elkaar en dat maakt alles een stuk duidelijker en gezelliger dan in de beginfase..

Pedro heeft nog geen Meter of Peter , zou er iemand zijn die het aandurft? ! Pedro kijkt ernaar uit!

Voor informatie om Meter of Peter te worden stuurt u een bericht aan info@dogsfromspain.com

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.